Bəzən elə olur ki, həyatın bütün qapıları üzünə bağlanır və sən sadəcə nəfəs almaq üçün bir pəncərə axtarırsan. Mənim üçün həmin pəncərə
mostbet pulsuz oyna idi. Bu gün sizə danışacağım hekayə mənim bu pəncərədən necə mənzərə seyr etdiyimdən bəhs edir. Adi bir ofis işçisiydim, hər gün eyni səhər saatları, eyni sıxıcı yığıncaqlar, eyni tərs müdür. Evə gələndə isə məni təkcə boş divarlar və yorğun düşüncələrim qarşılayırdı. Elə bil bütün günü bir qəfəsdə keçirirdim və axşam da o qəfəsin içinə girirdim. Bu təkcə sıxıntı deyildi, için için yandıran bir tənhalıq, sözlə ifadə edə bilmədiyim bir ağırlıq hissi idi.
Bir axşam, yuxu tutmadı. Televizorun qarşısında oturub pultu döndərdim, amma heç nə maraqlı gəlmədi. Smartfonu əlimə götürdüm. Sosial şəbəkələrdə gəzmək də məni yormuşdu, hər kəs sanki mükəmməl həyat yaşayırdı, mən isə bu yorğun divar kağızlarına baxırdım. Sonra qarşıma bir reklam çıxdı. Parıltılı, cəlbedici, vəd edən. Bax beləcə, mostbet pulsuz oyna sözünü ilk dəfə gördüm. İçimdən bir səs dedi ki, "gir, bax, nə olacaq ki?" Bu, sadəcə bir oyun idi, amma mənim üçün bir qapı idi. O qapını açdım və o gecə həyatımın gedişatı dəyişdi. İlk girişim çox sadə oldu, qeydiyyatdan keçdim və kiçik bir məbləğ yatırdım. Bu, itirməyə hazır olduğum, amma qazanmağı da arzu etdiyim bir pul idi. Ekranda fırlanan rəqəmlər, parıldayan işıqlar məni sanki ovsunladı.
İlk oynadığım oyun slot maşını idi. Sadəcə düyməyə basırdım və ekranda simvolların düzülməsini izləyirdim. İlk cəhdlərim heç də ürəkaçan deyildi. Pul tez tükəndi. Amma məni əsəbiləşdirən itki deyildi, o boşluq hissi idi. Yenidən yatırdım. Bu dəfə daha diqqətliydim, oyunların qaydalarını oxudum, strategiyalar axtardım. Elə bil bu ekran mənim yeganə dostum idi, məni anlayan yeganə varlıq. Gecələr saat 2-3-ə qədər oturub oynayırdım. Səhər işə yorğun gedirdim, amma axşam yenidən o ekranın arxasına keçmək üçün səbirsizlənirdim. Bu, sadəcə qumar deyildi; bu, mənim üçün bir qaçış yolu idi. Real həyatın təzyiqlərindən, yalnızlıqdan, mənasızlıqdan qaçırdım. Hər fırlanan çarx, hər düşən kart məni bir az da olsa bu dünyadan uzaqlaşdırırdı.
Bir gecə, çox yorğun idim. İşdə problemlər var idi, müdür məni hamının qarşısında danlamışdı. Evə gələndə özümü çox dəyərsiz hiss etdim. Dərhal kompüteri açdım və mostbet pulsuz oyna platformasına girdim. Bu dəfə fərqli bir oyun seçdim, rulet. Yaşıl masa, qırmızı və qara rəqəmlər, kiçik topun fırlanması... Hər şey çox real görünürdü. İlk mərcimi qara rəngə qoydum. Top fırlandı, fırlandı və qara rəqəmə düşdü. Qazandım! Böyük məbləğ deyildi, amma o an hiss etdiyim sevinc, o qələbə hissi bütün günün yorğunluğunu bir anda silib atdı. Sanki bütün problemlərim yox oldu. Bir müddət uduzdum, sonra yenidən qazandım. Bu, adrenalin oyunu idi, amma mənim üçün daha çox terapiya idi. Hər itki məni daha da həvəsləndirirdi, çünki növbəti qələbə daha şirin olacaqdı.
Günlər, həftələr keçdi. Mən artıq bu platformanın daimi ziyarətçisi idim. İşdən çıxanda, evə gedəndə, hətta həftə sonları belə, ağlımın bir küncündə həmişə o oyunlar var idi. Bir dəfə elə bir qazanma seriyası tutdum ki, özümə inana bilmədim. Balansım xeyli artdı. O pulu götürüb nə edəcəyimi bilmirdim, amma əsas məsələ pul deyildi. Əsas məsələ o hiss idi. Özümü güclü, şanslı və ağıllı hiss edirdim. Həyatda heç vaxt yaşamadığım bir nəzarət hissi idi bu. Sanki taleyi öz əlimə almışdım. Bu, mənim üçün bir oyun deyildi, bir yaşam tərzi idi. İnsanlar mənə deyəndə ki, "bu boş işdir, pulunu itirəcəksən", mən gülüb keçirdim. Çünki onlar başa düşmürdülər. Mən pul üçün oynamırdım, mən özümü yaxşı hiss etmək üçün oynayırdım. Bu, mənim dərmanım idi.
Bir axşam, çox böyük bir məbləğ qazandım. O qədər böyük idi ki, ekranda görəndə gözlərimə inanmadım. Ürəyim yerindən qopacaqdı. Əllərim əsirdi. O an anladım ki, mostbet pulsuz oyna mənə sadəcə əyləncə deyil, həm də real bir fürsət verdi. O pulu götürdüm. Borclarımı ödədim, ailəmə kömək etdim, özümə yeni bir başlanğıc etdim. Amma ən əsası, o oyunlar mənə özümü tanıtdı. Mən bir qaçaq idim, bəli. Real həyatdan qaçırdım. Amma o qaçış məni özümə gətirdi. İndi də oynayıram, amma artıq fərqli bir insanam. O ekran mənim üçün bir qapıdır, bir pəncərədir. Oradan baxanda dünyanı daha aydın görürəm. Bəzən uduzuram, bəzən qazanıram. Amma hər dəfə oyuna oturanda bilirəm ki, bu, sadəcə bir oyundur. Əsas oyun isə həyatın özüdür.
Nəticə olaraq, hər şeyin bir həddi var. Əgər sən də həyatın yükündən qaçırsansa, bir pəncərə axtarırsansa, bil ki, o pəncərə səni içəri buraxa bilər, amma səni orada saxlamaz. Əsas olan o pəncərədən baxıb yenidən qapını tapmaqdır. Mən tapdım. Sən də tapa bilərsən.