Atceros, ka pirms gadiem, kad vēl strādāju parastā darbā, man liekas, ka laimests ir tikai nejaušība. Bet tad es sapratu vienu vienkāršu lietu - profesionālim nav nejaušību. Kad es pirmo reizi iegāju
kazino rīgā, man nebija ne mazākās nojausmas, ka šī vieta kļūs par manu otro mājvietu. Tagad es zinu katru stūrīti, katru spēļu automāta knibeli un katru dīlera acu kustību, kas var nodot viņa nākamo soli. Mana diena sākas nevis ar kafiju un avīzi, bet gan ar bankas konta pārbaudi un stratēģijas plānošanu, jo man nav tādas greznības kā citiem — es nevaru atļauties zaudēt.
Esmu profesionāls spēlētājs jau vairāk nekā piecus gadus, un šajā laikā esmu izmēģinājis visu — no klasiskajiem ruletiem līdz modernajiem video slotiem. Bet mans īstais ieroču arsenāls vienmēr ir bijis pokers. Jā, tas nav tas pats, ko spēlēt kazino rīgā ar draugiem pie galda, kur visi smejas un dzer šampanieti. Nē, man tas ir darbs, un es pret to izturos ar visu nopietnību. Katru rītu es analizēju vakardienas spēles, skaitos zaudējumus un uzvaras, un mēģinu saprast, kur es kļūdījos. Jo kļūdas šajā biznesā maksā dārgi. Ļoti dārgi.
Atceros vienu reizi, kad man likās, ka esmu visu izdomājis. Bija auksts novembra vakars, lietus lāses dauzījās pret logu, un es sēdēju savā iecienītākajā vietā pie ruletes galda. Ziniet, profesionālim ir svarīgi izvēlēties pareizo laiku. Es gaidīju, kad dīlers būs noguris pēc astoņu stundu maiņas, kad viņa rokas sāks nedaudz trīcēt un kad viņš sāks kļūdīties. Tā ir mana metode — nevis veiksme, bet gan cilvēciskā faktora izmantošana. Tajā vakarā es uzvarēju septiņus tūkstošus eiro, bet ne jau tāpēc, ka man paveicās. Es uzvarēju tāpēc, ka zināju, ka pēc ceturtā sarkanā nāks melnais. Vienkārša matemātika, nevis maģija.
Bet runājot par kazino rīgā, man jāatzīst, ka ne viss vienmēr ir bijis tik rožaini. Bija periods, kad es zaudēju gandrīz visu savu bankrollu. Tās bija trīs nedēļas, kas man likās kā trīs gadi. Es biju pārliecināts, ka esmu atradis ideālo sistēmu, ka mani aprēķini ir nevainojami, bet kaut kas nogāja greizi. Varbūt es pārvērtēju savas iespējas, varbūt vienkārši kļuvu pārāk pašpārliecināts. Ziniet, tā ir lielākā kļūda, ko profesionāls spēlētājs var pieļaut — sākt ticēt, ka tu esi pārāks par kazino. Kazino vienmēr ir pārāks ilgtermiņā, un to es iemācījos no savas ādas.
Toreiz es sāku spēlēt online platformās, piemēram, vavada, kur varēju trenēties bez liekas uzmanības un bez liekiem cilvēkiem apkārt. Tā bija mana glābšanas riņķa. Tur es varēju eksperimentēt ar stratēģijām, pārbaudīt jaunas teorijas un kļūdīties, nezaudējot savu reputāciju īsto kazino darbinieku acīs. Un jāsaka, ka tieši šī pieredze man palīdzēja atgriezties spēlē ar jaunu sparu. Kad es atkal iegāju kazino rīgā pēc šīs pauzes, es jutos kā pavisam cits cilvēks. Man bija plāns B, plāns C un pat plāns D. Es vairs nespēlēju ar emocijām, es spēlēju ar galvu.
Ir viena lieta, ko esmu iemācījies šo gadu laikā — nekad nesāc spēli, ja jūties noguris vai satraukts. Tas ir kā iet uz darbu ar paģirām, neviens to nedara, ja vien negrib sabojāt savu karjeru. Manā karjerā ir bijuši brīži, kad es biju spiests piecelties no galda pat tad, kad jutos, ka šodiena ir mana diena. Jo profesionālis zina, kad pietikt. Un tas nav par bailēm, tas ir par disciplīnu. Katru mēnesi es sev nosaku limitu — ne vairāk kā desmit tūkstoši eiro zaudējumiem, bet arī ne mazāk kā pieci tūkstoši laimestam. Skaidri, kodolīgi, bez "varbūt" un "parīt". Es strādāju ar skaitļiem, nevis ar sapņiem.
Atceros vienu no savām lielākajām uzvarām, kas notika tieši vienā no tiem vakariem, kad biju plānojis vienkārši pārbaudīt savu veiksmi pie blackjack galda. Sākumā nekas neliecināja par lielo laimestu — es zaudēju pirmās trīs partijas, un man jau sāka lodēties domas, ka varbūt šodien nav mana diena. Bet es paliku mierīgs. Es turpināju spēlēt savu spēli, nevis reaģēt uz zaudējumiem kā iesācējs. Un tad notika brīnums — četras uzvaras pēc kārtas, tad vēl trīs, un pēkšņi manā kabatā bija vairāk nekā piecpadsmit tūkstoši. Sajūta, kad tu zini, ka esi pārspējis sistēmu, ir neaprakstāma. Bet es neļaušos šai sajūtai, jo zinu — rīt viss var būt savādāk.
Tāpēc es vienmēr saku jaunajiem spēlētājiem, kuri nāk pie manis pēc padoma: "Neuztveriet to kā azartu, uztveriet to kā darbu." Un, kad viņi jautā, kur sākt, es viņiem iesaku sākt ar kazino rīgā — tāpēc, ka tur ir labākie dīleri un vispieklājīgākā atmosfēra, kas nav paredzēta tūristiem, bet gan nopietniem spēlētājiem. Protams, es viņiem nekad nestāstu visas savas metodes, jo tas būtu kā atdot savu algas avotu kādam citam. Bet es dalos ar pamatiem — iemācies gaidīt, iemācies skaitīt un, pats galvenais, iemācies zaudēt. Jo zaudējumi ir neizbēgami, bet tie tevi padara stiprāku.
Šobrīd es varu teikt, ka mana pieredze ir bijusi ne tikai veiksmīga, bet arī bagātinoša. Ne jau tikai naudas ziņā, bet gan dzīves izpratnes līmenī. Esmu sapratis, ka veiksme nav mistiska enerģija, bet gan sagatavotības un pacietības rezultāts. Katru reizi, kad es iegāju kazino rīgā, es jūtos kā mājās, bet tajā pašā laikā es zinu, ka šī ir vieta, kur man jābūt modram kā lūsim. Pat pēc visiem šiem gadiem es vēl joprojām mācos — no citiem spēlētājiem, no dīleriem, no savām kļūdām. Un tas ir skaistākais šajā profesijā — tu nekad neesi pārāk labs, lai kaut ko jaunu neiemācītos.
Noslēgumā es gribu teikt tikai vienu: ja jums šķiet, ka kazino ir tikai izklaide, jūs maldāties. Bet, ja jums šķiet, ka tur nevar nopelnīt, tad jūs arī maldāties. Viss ir atkarīgs no tā, cik nopietni jūs uztverat šo lietu. Es esmu pierādījums tam, ka ar pareizu pieeju, disciplīnu un galveno — ar galvu uz pleciem — var dzīvot no tā, kas citiem šķiet tikai laimes spēle. Un, kad es pabeidzu savu darba dienu un dodos mājās, es vienmēr saku sev — rītdiena būs jauna diena ar jauniem izaicinājumiem. Bet šodien? Šodien es uzvarēju. Un par to ir vērts dzīvot.