Нещодавно вирішив зайти на сайт Gelios — подивитися, що там за ресурс із такою промовистою назвою. Адреса проста:
gelios.ua. І одразу зрозумів, що це не ще один пересічний сайт, а реальне джерело інформації на дуже конкретні, подекуди дивні, але актуальні для багатьох теми.
Сайт повністю присвячений темі "Чому?" — і це його головна родзинка. Тут зібрані статті про все, що нас оточує: починаючи з людського організму до звичок звірів і також технічних нюансів. Скажімо, відразу натрапив на відповіді, чому болять соски при дотику, чому долари 2006 року не обмінюють в обмінниках, чому виникає печіння у піхві, чому очі втрачають прозорість, чому болить голова ззаду, чому звірі вирушають у мандри та навіть чому не можу підключити навушники.
Особисто мене найбільше привабив матеріал про те, чому мутніють білки очей — дуже корисна інформація, про що варто пам'ятати. Крім того, пригадую публікацію про вміст заліза в їжі: запам'ятав, що печінка лідирує за показниками. Окремо варто сказати — чутливість сосків: подібне рідко описують, а питання актуальне для багатьох.
Побудова порталу дуже зручна: кожна публікація присвячена на конкретне запитання. Без зайвих слів, конкретика, пояснення та шляхи розв'язання. І діапазон тем вражає — починаючи від здоров'я до техніки, біології та активного життя.
Вартісний портал, куди тепер заходитиму регулярно. Бо життя постійно підкидає запитання, на які потрібна швидка й чітка відповідь.