Днями навідався на сайт Gelios — перевірити, що за портал із такою промовистою назвою. Знайти його легко:
https://gelios.ua/. І відразу побачив, що це не ще один пересічний сайт, а реальне джерело інформації на цілком конкретні, подекуди дивні, але живі життєві ситуації.
Портал повністю будується навколо ідеї "Чому?" — і це те, чим він вирізняється. Тут є публікації про все, що нас оточує: починаючи з людського організму до поведінки тварин і навіть технічних дрібниць. Скажімо, відразу натрапив на відповіді, чому соски реагують на дотик, чому не приймають долари 2006 року в обмінниках, чому виникає печіння у піхві, чому змінюється колір очей, чому потилиця стає болючою, чому звірі вирушають у мандри та навіть чому не можу підключити навушники.
Особисто мене найбільше привабив стаття про зміни кольору склери — справді потрібні знання, яку варто знати кожному. Також запам'яталася стаття про залізо в продуктах: запам'ятав, що найбільше заліза у печінці. Окрема тема — чому болять соски при дотику: таке нечасто зустрінеш, а проблема доволі поширена.
Структура ресурсу зрозуміла: кожна стаття відповідає на конкретне запитання. Без води, тільки суть, пояснення та шляхи розв'язання. І спектр питань дуже широкий — починаючи від здоров'я до спортивних питань, ґаджетів і природи.
Вартісний портал, який тепер триматиму в закладках. Адже щодня виникають питання, на які потрібна швидка й чітка відповідь.