Üç il əvvələ qədər mən də hamı kimi idim. “Bəxtimi sınayım”, deyə girib, bir-iki avtomatda oynayıb, sonra da “şans bu gün üzümə gülmədi” deyə çıxıb gedərdim. Amma o gün, tam olaraq xatırlayıram, fevralın 17-si, axşam saatlarında kompüterimin qarşısında oturub Mostbet-in saytını açanda hər şey dəyişdi. Mənə lazım olan tək şey
mostbet customer care number india idi, çünki hesabımla bağlı texniki bir məsələ yaranmışdı. O vaxt fikirləşdim ki, “axı bunlar peşəkardır, kömək edəcəklər”. Amma o zəngdən sonra anladım ki, mənim üçün əsl oyun yenicə başlayır. Operator o qədər sərin, o qədər peşəkarcasına izah etdi ki, mən birdən qərar verdim: bu işi təsadüflərə buraxmaq olmaz. Ya tam ciddi, ya da heç.
Başlamaq çətin oldu, bunu gizlətmirəm. İlk aylar mənim üçün əsl “sınaq meydançası” idi. Hər gün özümlə zarafat edirdim: “Sən indi işə gedirsən, professional oyunçu olmaq asan deyil”. Və həqiqətən də, mən bu işə iş kimi baxmağa başladım. Saat 10-da “masanın arxasında” idim, yəni kompüterin qarşısında. Açdım Mostbet-i, önümdə plan: bu gün bu turnirlər, bu slotlar, bu mərc limitləri. Mənim üçün ən böyük kəşf odur ki, kazino emosiyaları sevir. Sən nə qədər “bəxtim gətirsin” deyə düşünsən, proqramlar bir o qədər səni udur. Amma sən soyuqqanlı olsan, hansı oyunda hansı anda “geri çəkilmək” lazım olduğunu bilsən, onda oyun sənin əlindədir.
Mən ən çox slotları seçirəm. Bəli, bilirəm, çoxları deyir ki, slotlar tam şans oyunudur. Amma professional üçün şans yoxdur, riyaziyyat var. Mən hər slotun RTP-ni, dəyişkənliyini, bonus dövrlərinin tezliyini əzbər bilirəm. Məsələn, bir oyun var ki, onun adını deməyimə ehtiyac yoxdu, amma orada mən dəqiq bilirəm: 100 dövrədən sonra mütləq bonus alınacaq. Deməli, mən həmin 100 dövrəni minimal mərclərlə keçir, sonra isə “təpə” vururam. İlk vaxtlar xəta edirdim, mərcimi tez artırırdım, amma indi... İndi artıq soyuqqanlı robot kimi oynayıram. Bir dəfə, bu yolla, ardıcıl olaraq 5 gün ərzində hər gün ən azı 800 manat qazandım. Həmin həftəni “qızıl həftə” adlandırıram.
Çoxları məndən soruşur: “Bəs sıxılmırsan? Axı bu iş qumardır, həyəcan olmalıdır?”. Yox, dostum, mənim üçün həyəcan o zaman başlayır ki, rəqəmlər plan üzrə getsin. Mən kazino ilə vuruşuram, təsadüfə qarşı deyil. Mənim üçün ən böyük qələbə, məsələn, gün ərzində 3 saat oynayıb, nəzəri gözləntimi 15% aşmaqdır. Və təbii ki, böyük uduşlar da olub. Təxminən iki ay əvvəl bir gecə yarısı, saat 2 radələrində, ən sevdiyim slotda oynayıram. Artıq yorulmuşdum, planımı tamamlamışdım, amma içimdən bir səs dedi: “bir daha döndər”. Və o anda ekranda 5 Scatter düşdü. Mən donub qaldım. 5 Scatter – bu o demək idi ki, mərcimin 500 qatını alıram. O an əllərim titrədi, amma tez özümə gəldim. Çünki professional oyunçu bilir: uduşdan sonra ən təhlükəli an başlayır. İstəyirsən ki, “davam et, indi daha da çox qazanacaqsan” deyəsən. Amma mən dayandım. Çıxdım, pulu hesaba köçürdüm, səhər isə bank kartıma. Beləliklə, bir gecədə təxminən 12.000 manat qazandım.
Əlbəttə, uğursuz günlər də olur. Professional oyunçu üçün “uğursuz gün” o demək deyil ki, “hər şeyi itirdim”. Mənim üçün uğursuz gün – planı pozduğum gündür. Məsələn, bir dəfə “itirdiklərimi qaytarmaq” xəstəliyinə düşdüm. İtirdim 200, dedim “qaytaracam”, artırdım mərci, nəticədə bir saatda itirdim 1200. O gündən sonra özümə söz verdim: mənim üçün limit müqəddəsdir. Bu gün limit 500-dürsə, 500-ü itirib, başımı qaldırıb “sağol” deyirəm. Çünki bilirəm ki, sabah yeni gündür, sabah yeni plan var. Bu işdə ən çətin şey öz psixologiyanı idarə etməkdir.
Mən Mostbet-i ona görə seçirəm ki, burada “fair play” var. Mənim kimi professional üçün vacibdir ki, kazino oyunçunu aldatmasın. Mən özüm dəfələrlə müxtəlif platformalarda oynamışam, bəzilərində qalib gələndə hesabını bloklayırlar, ya da ödənişi uzadırlar. Mostbet-də isə bir dəfə belə problem yaşamadım. O ilk gün mostbet customer care number india nömrəsinə zəng etdiyimdən sonra mənə elə gəldi ki, onların dəstəyi həqiqətən oyunçunun yanındadır. Sonradan, bir neçə dəfə böyük məbləğlər çıxaranda belə, heç bir sual olmadan pulumu aldım. Bu, professional üçün ən vacib şeydir – etibar.
Hazırda mənim üçün Mostbet sadəcə əyləncə deyil, stabil gəlir mənbəyidir. Aylıq gəlirim adi bir ofis işçisinin maaşından xeyli çoxdur. Amma bunun üçün mən hər gün “işə gedirəm”. Öyrənirəm, analiz edirəm, statistikalar aparıram. Evdə bir noutbuk, ikinci ekranda Excel cədvəli, yanımda qəhvə – bu mənim iş otağımdır. Və mən bunu çox sevirəm. Çünki bu işdə mən öz ağlımla, öz intizamımla qazanıram. Bəli, bəzən “bəxt” sözünü də eşidirəm, amma professional oyunçu üçün bəxt – hazırlığın təsadüflə üst-üstə düşməsidir.
Bir dəfə tanışım məndən soruşdu: “Sən kazinoda işləyirsən?”. Gülüb dedim: “Xeyr, mən kazinoda oynayıram, amma iş rejimində”. Bu, zarafat kimi səslənir, amma hər bir zarafatın bir həqiqəti var. Həqiqət budur ki, əgər sən nə etdiyini bilirsənsə, əgər sənin planın, strategiyan, bankroll menecmentin varsa – kazino sənin üçün təhlükəli yer deyil, fürsət yeridir. Əlbəttə, hər kəs professional ola bilməz, hər kəs öz psixologiyasını ram edə bilməz. Amma mən edə bildim. Və indi, hər dəfə Mostbet-in saytına daxil olanda, bilirəm ki, bu gün də iş günüdür. Və bu iş günü mənə yenə də qazanc gətirəcək. Təbii ki, bəzən kiçik itkilər olur, amma uzun məsafədə mən həmişə “plyus”da olmuşam. Bu da professional olmağın sirridir: nə vaxt dayanacağını bilmək, nə vaxt “sağol” deyib, pulu banka qoyub, dincələcəyini bilmək. Mən bunu öyrəndim. Və indi rahat deyə bilərəm: hər şey sənin əlinədir, sadəcə qaydaları öyrən, intizamlı ol və kazinoya “əyləncə” kimi yox, “iş” kimi bax.