Həyatımda heç vaxt "şans" sözünə inanmamışam. İnsanlar deyir ki, bəxt gətirdi, ulduzlar belə düzüldü, taleyin özü kömək etdi... Cəfəngiyat. Mən 15 ildir ki, peşəkar qumarbazam və bilirəm ki, bu işdə şans yoxdur, hesablama var. Riyaziyyat, psixologiya, soyuq qan və dəmir sinirlər. Mən Mostbet-də hər gün işləyirəm, səhər 9-dan axşam 6-ya kimi, necə deyərlər, ofisdəki işçi kimi. Yalnız mənim ofisim virtualdır, stolumun üstündə qəhvə əvəzinə statistikalar var, və iş yoldaşlarım əvəzinə - rəqəmlər.
Mostbet mobi mənim üçün sadəcə bir platforma deyil, bu mənim iş alətimdir, mənim kompüterim, mənim dəftərim. Və bu aləti necə istifadə edəcəyimi hər kəsdən yaxşı bilirəm.
Başlayım əvvəldən. 2010-cu il idi, mən tikinti sahəsində işləyirdim, ağır fiziki zəhmət, az maaş, və bir gün qərar verdim ki, bu bəndəlikdən çıxmağın yolu var. Təsadüfən dostum mənə göstərdi necə qumar saytlarında pul qazanmaq olar. Əvvəlcə güldüm, dedim səndə nə, orada hər kəs uduzur, bu aldatmacadır. Amma o mənə bir neçə gün göstərdi öz statistikalrını, necə hesablayır, hansı məqamlarda mərc edir, necə bankrollu idarə edir. Və mən gördüm ki, bu, həqiqətən də mümkündür. O vaxtdan mənim həyatım dəyişdi. İlk 2 il çətin keçdi - uduzurdum, səhvlər edirdim, duyğulara qapılırdım. 2012-ci ildə bir gecədə 3000 dollar uduzdum və az qala hər şeyi buraxacaqdım. Amma sonra oturdum, sakitləşdim, 3 ay heç oynamadım, ancaq oxudum, öyrəndim, strategiyaları təhlil etdim. O vaxtdan bəri mən fərqliyəm.
Mostbet-də ən çox baccarat oynayıram. Bəli, bəli, o məşhur kart oyunu, hamı deyir ki, orada şans daha çox işləyir. Amma mən sizə deyim ki, şans yoxdur. Hər kartın çıxma ehtimalı var, hər mərcin riyazi gözləntisi var. Mən sadəcə bu ehtimalları oxuyuram. Təbii ki, kazino həmişə bir az üstündür, bunu hər kəs bilir. Amma mənim vəzifəm o üstünlüyü minimuma endirmək, və öz üstünlüyümü yaratmaq. Məsələn, mən heç vaxt böyük məbləğləri birdən basmıram. Günde 20-30 kiçik mərc, hər birinin məntiqi əsası var. Əgər mən görürəm ki, bu gün statistika mənim xeyrimə deyil, mən gözləyirəm. Bəzən saatlarla oturub ekrana baxıram, bir mərc etmədən. Mostbet mobi bu baxımdan çox rahatdır, çünki mən istənilən yerdən daxil ola bilirəm, evdə, kafedə, hətta dostların yanında olanda belə, mən həmişə vəziyyəti izləyə bilirəm.
Bir gün yadımdadır, 2019-cu ilin qışı idi. Çöldə qar yağırdı, mən evdə oturmuşdum, qəhvə içirdim. Həmin gün mənim xüsusi strategiyam var idi - Martingale sistemi ilə birləşdirilmiş tərs trend metodu. Çoxları deyir ki, Martingale işləmir, amma mən onu dəyişdirmişəm, özümə uyğunlaşdırmışam. 4 saat oynadım, balansım 500 dollardan 4200 dollar oldu. Və sonra bir an oldu - ekranda ardıcıl 5 uduş, mən hiss etdim ki, qanım qızışır, ürəyim sürətlə döyünür. Amma dayandım. Bilirsiniz, peşəkarları həvəskarlardan fərqləndirən nədir? Həvəskar qazanc görəndə dayana bilmir, o daha çox istəyir, daha çox... Və uduzur. Mən isə qalxıb çölə çıxdım, 10 dəqiqə gəzdim, soyuq hava ilə nəfəs aldım, başımı təmizlədim. Qayıdanda artıq oyunu bağlamışdım. 4200 dollar, 4 saat iş - pulumu götürdüm, çıxartdım, və rahat idim.
Ən böyük qalibiyyətim Mostbet-də 2021-ci ildə oldu. O vaxt mən yeni strategiya üzərində işləyirdim - "fibonacci with stop-loss". Sınaq müddəti idi, mən hələ əmin deyildim ki, bu sistem işləyəcək. 3 həftə ərzində mən 2000 dollar yatırmışdım, balansım 1700-ə düşmüşdü, sonra 2300-ə qalxmışdı, sonra yenə düşmüşdü. Çoxları bu mərhələdə əsəbiləşib, ya uduzmağa davam edərdi, ya da hər şeyi buraxıb gedərdi. Amma mən bilirəm ki, sistemlər sınaq tələb edir. Və bir gün, oflayn rejimdə olarkən, dostum mənə zəng etdi, dedi ki, Mostbet-də turnir başlayıb, böyük mükafat fondu. Mən girib baxdım - həqiqətən də, leaderboard-da ilk yerlər ciddi pullar verir. Amma mən turnirlərə girməzdim əvvəl, çünki orada çox amillər var, vaxt məhdudiyyəti, rəqiblər, təzyiq... Amma həmin gün qərar verdim cəhd edim. 5 gün ərzində mən gecə-gündüz demək olar ki, ekranın qarşısında idim. Baccarat, rulet, hətta bir az slotlar - amma slotlarda yalnız bonus tələblərini ödəmək üçün. Nəticə? 3-cü yer, 15.000 dollar mükafat. O gün mən başa düşdüm ki, mən təkcə oyunçu deyiləm, mən bu işin ustasıyam.
Mostbet mobi mənə həmişə rahatlıq verir. Telefonumdan girirəm, baxıram kompüterdəki kimi eyni interfeys, eyni sürət. Bir dəfə yolda, metropolitenda oynayırdım, yanımdakı kişi baxıb dedi - "Ay oğlan, harda belə oynamaq olar?" Mən gülümsəyib cavab verdim - "Mostbet mobi, yüklə, öyrən, amma diqqətli ol, bu oyun deyil, bu işdir". O kişi təəccübləndi, yəqin fikirləşdi ki, mən dəliyəm. Amma həqiqətdir - əgər sən qumara əyləncə kimi baxırsansa, uduzacaqsan. Əgər iş kimi baxırsansa, öyrənsən, təhlil etsən, səbrin olsa - o zaman bu, gəlir qaynağı ola bilər. Mənim 15 illik təcrübəmdə hər şey olub - böyük uduşlar, acı uduzuşlar, gecələr yuxusuz, səhərlər sevincli oyanışlar. Amma mən heç vaxt peşman olmamışam.
Bu gün, məsələn, səhər 1 saat oynadım, 700 dollar qazandım. Çıxartdım pulu, qəhvə içirəm, bu yazını yazıram. Ən vacib qayda - heç vaxt duyğulara tabe olma. Əgər görsən ki, nə isə səhv gedir, dayan. Puluduzursansa, bu o demək deyil ki, daha çox oynayıb geri qaytarmalısan - əksinə, dayan, ertəsi gün təzə başla. Mən öz tələbələrimə həmişə deyirəm - hər gün limit qoyun, həm uduş, həm uduzuş üçün. Mənim uduş limitim gündə 2000 dollardır. Çatdım - bağladım, getdim. Uduzuş limitim 500 dollar. Keçdim - bağladım, getdim. Sadə riyaziyyat - amma nə qədər adam bunu etmir!
Mostbet-də mənim ən yaxşı dostum - statistikadır. Mən hər oyunun nəticələrini yazıram, cədvəllər tərtib edirəm, aylıq hesabatlar çıxarıram. Bu yanaşma məni heç vaxt ruhdan salmayıb. Bəli, bəzən 3 gün ardıcıl uduzuram, amma bilirəm ki, bu, normaldır, bu statistik dalğalanmadır. 4-cü gün mütləq qazanacağam, çünki riyaziyyat mənim tərəfimdədir. Bir dəfə 2 həftə fasiləsiz uduzdum, - 8000 dollar, ən çətin dövr idi. Həyat yoldaşım narahat idi, qohumlar deyirdi "burax bu işi". Amma mən sakit idim. Riyaziyyatı oxudum, səhvləri analiz etdim, gördüm ki, mən strategiyadan kənara çıxmışam, buna görə cəzalandım. Düzəltdim, yenidən başladım. Və 1 ay ərzində hər şeyi qaytardım, üstünə 5000 dollar da qazandım. Bu işdə ən vacib şey - özünə inam və bilikdir.
Hər gün Mostbet mobi ilə başlayıram. Telefonu açıram, baxıram son oyunların statistikasına, təhlil edirəm, gün üçün plan qururam. Bu mənim rutinimdir, bu mənim həyatımdır. Və mən bundan zövq alıram. Çünki mən bilirəm ki, hardasa ofisdə oturub şefin əmrlərini gözləməkdənsə, öz işimin ağası olmaq daha yaxşıdır. Bəli, risk var, bəli, təzyiq var, amma nəticə də var. Mən övladımı məktəbə göndərə bilirəm, onlara yaxşı təhsil verə bilirəm, özümə maşın ala bilirəm, ailəni tətilə apara bilirəm. Və bütün bunlar - Mostbet sayəsində. Yox, təkcə sayt yox, mənim əməyim sayəsində. Çünki Mostbet - bu alətdir, amma əl onu istifadə edəndir. Mən öz əlini yaxşı tanıyıram, və bu mənə 15 ildir ki, xidmət edir.
Sonda deyəcəyim - əgər sən də bu yolu seçmək istəyirsənsə, unutma - burda əyləncə yoxdur, burda iş var. Amma bu iş, inanın, dünyanın ən maraqlı işlərindən biridir. Hər gün yeni çağırış, hər gün yeni qələbə. Əsas odur ki, başını itirmə, hesabla, planla, və həmişə ehtiyatda pulun olsun. Mən belə yaşayıram - 15 il, hər gün, hər saat. Və deyə bilərəm ki, mən bu işdə ən yaxşılarından biriyəm. Mostbet mobi mənim üçün təkcə platforma deyil, bu mənim uğur hekayəmin bir hissəsidir. Və bu hekayə hələ bitməyib, hər gün yeni səhifə yazıram. İndi qəhvəmi qurtarıb yenə ekrana baxacağam, çünki gün hələ bitməyib, və bu gün daha bir neçə mərc mənim olacaq. Baxarıq nə alınacaq. Amma bir şeyi bilirəm dəqiq - mən hazıram hər şeyə. Çünki mən peşəkaram.