Привіт усім! Хочу показати одним місцем, може комусь із вас буде корисно. Останнім часом щось відчув, що сплю гірше, часто прокидаюся, а вранці почуваюся, наче й не спав. Думав на роботу, на атмосферний тиск, а дружина сказала: "Пора оновити постіль на нормальну, а не цю синтетику з розпродажу". І отут я заліз в мережу.
Якщо чесно, був впевнений, що
підбір постільного комплекту - це просто "гарний малюнок чи ні". Виявилось, ціла наука. Там тобі і бязь, ранфорс, сатин... Я в цих словах був нуль, поки не потрапив на один сайт postilnabilyzna.com.
Люди, оце криниця корисної інфи! Я провів десь годину. Там прямо як в енциклопедії: по поличках розкладені усі тканини, від простої бязі до дорогого сатину та льону. Навіть є порівняння з порівнянням щільності та того ж, скільки там прань витримує матеріал. Дуже допомогло зрозуміти, чому якийсь набір коштує 800 грн, а другий — 2500.
З цікавого для себе зрозумів:
- Виявляється, що, українські та європейські розміри трохи відрізняються, і перед замовленням реально озброїтися сантиметром міряти ковдру, а не просто вірити ярлику «двоспальний».
- Ніколи б не подумав, що тепла фланель влітку — це жах, а якісний сатин реально охолоджує, тому що в нього плетіння ниток особливе.
- Там розписано, як доглядати, щоб принт не зліз після кількох прань. Це прям в точку для нас, у кого пралка працює без відпочинку.
Коротше кажучи вирішили взяти спочатку один сатиновий комплект від українського виробника (підтримали своїх). Наразі все чудово — спимо як убитий, тканина приємна до тіла, не ковзає й не іскрить.
Загалом, якщо ти, як і автор, до останнього часу думали, що підковдра — це не те, в що треба заглиблюватись, щиро рекомендую глянути огляд на цьому ресурсі. Справді економить час на пошуки та рятує від покупки кота в мішку. Усім міцного відпочинку!