İlk dəfə mostbet gitiş səhifəsini açanda artıq beş illik təcrübəm var idi. Bu mənim üçün adi bir iş gününün başlanğıcı idi. Kompüter masamın arxasında oturub, qəhvəmi bir qurtum içirəm, ekranda rəqəmlər axır. Mən peşəkar oyunçu deyilən tipəm. Bu sözü eşidəndə çoxları elə bilir ki, qumar aludəçisiyəm, yoxsa şanslı bir dəli. Amma yox. Mənim üçün bu, sadəcə riyaziyyat, statistika və soyuq hesablamadır. Hə, bəzən ürək döyünür, bəzən əl titrəyir, amma beynim həmişə işləyir. Bu gün də elə başladı —
mostbet gitiş etdim, hesabıma daxil oldum və balansıma baxdım. Dünənki qazanc 1200 manat idi. Bu gün onu artırmaq planım var.
Bir çox insanlar kazino haqqında düşünəndə təsəvvür edirlər ki, ora girən hər kəs ya uduzur, ya da təsadüfən udur. Mən bu mif dağıtdım öz təcrübəmdə. Üç il bundan öncə mən də sadəcə həvəskar idim. Gecələr yuxum qaçırdı, mərc edib əsəbləşirdim. Amma sonra başa düşdüm ki, bu işdə udmaq üçün ya şanslı olmalısan, ya da ağıllı. Mən ikinci yolu seçdim. Kazino oyunlarının riyazi modellərini öyrəndim. Blackjack-də kartların hesablanması, ruletdə mərc sistemləri, poker turnirlərində psixologiya — bütün bunlar mənim silahımdır. Bu gün də mostbet gitiş edəndə artıq bilirəm ki, hansı oyuna girəcəyəm, hansı strategiyanı tətbiq edəcəyəm.
Səhər saat 10-da başladım. Rulet, avropalı rulet. Sevimli oyunum, çünki orada sıfırın olması evin üstünlüyünü cəmi 2.7% edir. Mənim üçün bu, o deməkdir ki, uzun məsafədə mən udacağam. Amma bu gün hər şey planım üzrə getmədi. İlk yarım saat ərzində üst-üstə 5 mərc itirdim. Qırmızıya qoydum, qara gəldi. Qaraya qoydum, qırmızı. Cibimdəki soyuq hesablama deyirdi ki, bu, normaldır, variasiya adlanır. Amma ürəyim bir az sıxıldı. Mən peşəkaram, amma robot deyil. Düşündüm: "Yaxşı, bu gün belə gündür". Amma sonra gülümsədim — bu məni heç vaxt dayandırmır.
Birinci qaydam var: heç vaxt itirdiyinin dalınca qaçma. Çoxları səhvən uduzanda daha çox mərc edir, intiqam almaq istəyir. Bu, ən böyük səhvdir. Mən qalxdım, stəkan su içdim, pəncərəyə baxdım. Sonra yenidən mostbet gitiş etdim — sadəcə səhifəni yenilədim, sanki yeni başlayıram. İkinci saatda strategiyanı dəyişdim. Ruletdən qısa müddətə çıxdım, blackjack-ə keçdim. Orada kartların hesablanması daha effektivdir. Gözlərim qarşısında rəqəmlər canlanırdı: 10, 5, 7, as... Mən sayırdım, hesablayırdım, gözləyirdim. 20 dəqiqə sonra əlverişli an gəldi — göyərtədə yüksək kartlar çox idi. Mərcimi 50 manatdan 200-ə qaldırdım. Dilerin açıq kartı 6 idi. Mən dayandım. Diler aldı, aldı, aldı — 26, keçdi. Qazandım. Bu anı sevirəm.
Saat 12-də artıq mənfəətdə idim — 300 manat. Amma iş günüm hələ qurtarmamışdı. Mən ümumiyyətlə gündə 4-5 saat oynayıram, sonra ara verirəm. Bu gün ikinci hissəni pokera həsr etdim. Texas Hold'em, limitli oyun. Orada mənim əsas üstünlüyüm psixologiyadır. Rəqiblərimin davranışlarını oxuyuram: kim əsəbidir, kim blöf edir, kim qorxur. Bir dəfə bir gənc oğlan oturdu masaya, əlləri titrəyirdi. Onun kartları güclü idi, amma mən onun qorxusunu hiss etdim. Üç mərc ardıcıllığı ilə onu çıxartdım oyundan. Qazandığım hər əl mənə həzz verir, amma bu həzz pisdən yox, işimi görməkdən gəlir. Saat 2-də fasilə verdim. Yemək yedim, qəhvə içdim, qeydlərə baxdım.
Axşama yaxın yenə mostbet gitiş açıb slot oyunlarına baxdım. Bəli, mən peşəkar olsam da, bəzən slotlarda da oynayıram. Amma orada fərqli strategiyam var — mərcimi yavaş-yavaş artırıram, uduşu gələndə isə dayanıram. Bu gün məsələn, 50 qəpiklik mərclərlə başladım. Bir saatda 20 manat uddum, sonra birdən bonus oyunu aktivləşdi. Ekranda fişlər uçdu, rəqəmlər dəyişdi, ürəyim bir anlıq dayandı — 450 manat! Bu gözlənilməz idi. Amma mən özümü ələ aldım, qazancı çıxartdım və başqa oyuna keçdim.
Günün sonunda balansım 870 manat artmışdı. Bu, orta göstəricidir. Bəzən 2000, bəzən 500. Amma vacib olan aylıq ortalama göstəricidir. Mən hər ay kazino ilə "işləyirəm" — 2-3 min manat çıxarıram. Təbii ki, pis günlər də olur, mən də uduzuram. Amma uduzduğum gün mərcimi kiçildirəm, yaxşı gündə isə qazancımı qoruyuram. Bu mənim qaydalarımdır.
Axşam saat 8-də mostbet gitişi bağlayıb, kompüterin qarşısından qalxdım. Həyat yoldaşım mənə gülür: "Bu gün iş necə keçdi?" Mən zarafatla cavab verirəm: "Normal, müştərilər şıltaq idi." O da bilir ki, mən əslində kazino ilə "döyüşürəm". Amma hər şey qaydasındadır — bizim ailə büdcəsinə töhfəm var, mən də xoşbəxtəm. Bir dəfə tanışım dedi: "Sən dəlisən, bu işdə qalmaq olmaz." Mən isə güldüm və dedim: "Dəli odur ki, şansa güvənir. Mən isə bilirəm nə edirəm." Bu gün də belə bitdi. Yarın yenə açaram mostbet gitiş, yenə rəqəmlər, yenə mərc. Amma bu mənim həyatımdır və mən onu seçmişəm. Kazino mənə nə verdi? Təkcə pul yox, həm də intizam, soyuqqanlılıq, özümə inam. Mənim üçün ən böyük uduş o deyil ki, bu gün 870 manat qazandım. Ən böyük uduş odu ki, mən bu sistemin içində öz yolumu tapdım.
Axşam çayımı içib, pəncərədən baxıram. Günəş batır, şəhər işıqları yanır. Sabah yeni gündür, yeni oyunlar, yeni rəqəmlər. Bəlkə də kimlərəsə bu qəribə görünər — fəhlə fabrikdə işləyir, müəllim dərs deyir, mən isə... mən kazino ilə danışıram. Amma bu, mənim peşəmdir. Və bilirəm ki, nə vaxt dayanmalı, nə vaxt davam etməli. Bəs siz? Əgər bu sətirləri oxuyursunuzsa, bəlkə də siz də maraqlanırsınız. Mənim məsləhətim: əgər oynamaq istəyirsinizsə — əylənin, amma başınızı itirməyin. Kazino gözəldir, amma o, evdir və ev həmişə uzun məsafədə qazanacaq. Mən isə onun evində qonaq deyiləm, mən işçiyəm. Və bu işi sevirəm. Sabaha qədər.