Довгий час я не наважувалася запікати цілу курку. Мені думалося, що без досвіду не впоратися: то курочка буде пересушеною, то вона пригорить зверху, то всередині буде сирим. Я надавала перевагу вареним стравам — менше ризику зіпсувати продукти.
Доля внесла свої корективи, коли зателефонували друзі, що будуть за годину, а в холодильнику була лише ціла курка. Згадала все, що колись чула, які десь бачила в кулінарних програмах. Я перечитала безліч рецептів, запам'ятала оптимальний час і температуру, чим натерти, щоб було соковито, і як не прогаяти момент готовності.
Основним страхом було, чи вдасться зберегти соковитість. Але коли відкрила духовку й побачила ту саму з неймовірним ароматом, зрозуміла — вийшло! Вона була ідеально просмаженою, рівномірно запеченою і надзвичайно апетитною. Присутні оцінили страву, а я здобула впевненість у кулінарних здібностях.
Зверніть увагу, на сайті
https://yamamashka.khmelnytskyi.ua/ я помітила чимало оригінальних варіантів для маринаду та подачі. На сьогодні курка в духовці — те, що я готую найчастіше, яку я роблю з особливих нагод і без приводу. І найкраще, що більша частина роботи відбувається сама собою, поки духовка доводить страву до досконалості.