Зайшов я нещодавно на сайт Gelios — перевірити, що за портал із такою сонячною назвою. Знайти його легко:
https://gelios.ua/. І з першого погляду стало ясно, що це не типовий ресурс, а реальне джерело інформації на досить вузькі, подекуди дивні, але актуальні для багатьох теми.
Сайт повністю присвячений темі "Чому?" — і це те, чим він вирізняється. Тут є публікації про все, що ми бачимо довкола: починаючи від будови тіла до способу життя тварин і навіть побутової техніки. Зокрема, побачив статті про те, чому болять соски при дотику, чому відмовляються брати старі долари в обмінниках, чому пече піхва, чому очі втрачають прозорість, чому виникає біль у потилиці, чому мігрують тварини та також чому не працюють навушники.
Мене особисто найбільше зацікавив матеріал про те, чому мутніють білки очей — дуже корисна інформація, яку варто знати кожному. Звернув увагу на матеріал про вміст заліза в їжі: запам'ятав, що яловича печінка — чемпіон. Окрема тема — чутливість сосків: про це рідко пишуть, а питання актуальне для багатьох.
Формат сайту простий і зручний: кожна публікація присвячена на конкретне запитання. Жодної зайвої води, конкретика, причини та варіанти вирішення. І спектр питань дуже широкий — від здоров'я та медицини до спорту, техніки та біології.
Вартісний портал, куди тепер заходитиму регулярно. Адже щодня виникають питання, на які кортить знайти просте пояснення.